Tandarts in Kortrijk

056/ 52.18.00

Kindertandheelkunde Kortrijk

Vanaf de leeftijd van 2 Ć  3 jaar is het tijd voor een eerste tandartsbezoek. Op die manier kan het kind wennen aan de omgeving en kan een vertrouwensrelatie opgebouwd worden met de tandarts. We raden aan om 2 x per jaar bij de tandarts op bezoek te gaan. Zo wordt het gebit goed opgevolgd en kunnen eventuele tandproblemen in een vroeg stadium vastgesteld worden.


5 Tips

1. Poetsen

Vanaf de leeftijd van 2 jaar moet er 2 x per dag gepoetst worden. Tot de leeftijd van 10 jaar wordt best nog nagepoetst door de ouders.

2. Gaatjes

Een gezond melkgebit is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het definitieve gebit. Ook gaatjes op de melktanden moeten behandeld worden.

3. Suiker

Het is aan te raden om je kind niet teveel zoetigheid te geven. Water is ook nog steeds beter dan frisdrank en fruitsap.

4. Fopspeen

Wanneer je kind een fopspeen gebruikt of op zijn duim zuigt, wordt dit best afgebouwd tegen de leeftijd van 3 jaar. Zo kan het gebit zich nog spontaan corrigeren.

5. Trauma

Wanneer een definitieve tand uitvalt door een trauma, neem je de tand best vast bij de kroon, niet aan de wortel. Spoel deze vervolgens af met melk, stop hem onder je tong (of bewaar hem in melk) en ga zo snel mogelijk naar de tandarts.